Alla inlägg den 27 juli 2009

Av Linda - 27 juli 2009 18:43

Nu blir det verkligen efterbloggning. Har just kommit hem efter en vecka på Åland. Tyvärr är det alltför dyrt att använda det mobila bredbandet där, så jag har fått spara mina minnen i huvudet för att skriva ner dom vid tillfälle. Inte helt lätt, under en vecka har det hunnit hända så många roliga saker. Men jag gör väl så gott jag kan...


Resan mot Kapellskär började fredagen den 17 juli, alltså för lite mer än en vecka sedan. Vi hade bokat in oss med bil och hundar på Viking Line, som går mellan kapellskär och Mariehamn och bara tar två timmar. En helt okej resa med tanke på hundarna. Som vanligt skötte dom sig exemplariskt på båten, inga klagomål alls :)


Väl i Mariehamn hälsade vi på hos min bror och hans familj. Fick träffa min brorson Noah igen, och jisses vad han vuxit. Otroligt roligt att han nu kunde säga -och faktiskt kallade mig för - faster Linda :) Ett riktigt litet charmtroll som nu hunnit fylla hela tre år. Jag hoppas att vi kommer träffas ofta nu när vi bor så nära, så jag får följa denhär lilla killens utveckling.


Liten brorson och fin Ixa :)


Roligt var det också att Noah och Susanne fann varandra på en gång. Dom lekte i sandlådan, busade och brottades och ja....detta var väl en hemlighet (för föräldrarna blev inte så glada när dom såg resultatet), dom hittade på lite bus också...



Ut kommer Noah och börjar rita på sin traktor. Susanne är så snäll och hjälper till....trodde hon. Som tur var kunde traktorn torkas av och blev som ny igen :)


Vi spenderade natten hos bror och sen fortsatte vi färden mot Brändö och stugan.


Ixa och Susanne på Alfågeln, färjan mellan Hummelvik (mariehamn) och Torsholma (brändö)


Det var underbart att återse stugan igen. Lillasyster med familj var redan där och vi blev väl mottagna. Ixa var helt till sig av allt vatten och kunde inte hindras att ta ett bad efter flera timmars varm resa.


Julia väntade dock tålmodigt på att få stiga i båten.


Systersonen Elliot hade vuxit massor och var så söt och snäll. Nu är han mera med om vad som händer runtomkring och skrattar gott åt moster Linda :)



Två dagar fick vi ha familjen Rönnqvist/Mattsson på stugan, innan dom åkte hem till Åbo. Vi grillade och myste, spelade spel bland stearinljus på kvällarna. Och vi badade i morfarsviken, årets första bad i havet :)


Susanne och Elliot njuter på altan


Tyst blev det när familj med liten bebis åkt hem. Kvar blev jag och käraste och vovvisar. En vecka i sol och regn, med bastubad, Skip-Bo spelande, mörka mysiga nätter med vinden vinande i knutarna och ljusa långa dagar med solen och det glittrande havet. Det totala lugnet, tryggheten, friden -inget är som det paradis min mamma byggde upp för mig och mina syskon!


Bastubyggnaden, en vacker, stilla kväll.


Ixa var naturligtvis överlycklig att få bada. Jag har gjort så att vid stugan är inget bad tillåtet (med tanke på alger mm.) men när vi går till morfarsviken (vilket vi gör i princip varje dag) så får hon bada obegränsat. Vilket hon tog fasta på och spenderade timmar i vattnet....


Här har Ixa símmat över viken till andra sidan och sitter och tittar på oss.


Även liten terrier badade, om matte gjorde det. Hon kom simmande över till andra sidan viken, där jag fick fiska upp henne. Sen simmade vi tillbaka där Susanne stod redo att fiska upp den lilla. Men mest föredrog Julia att ligga och sola med mig och Susanne.


Julia och Susanne.


Denna sommar lärde sig Ixa äntligen lite "båt-vett", även om det kom efter en rejäl "avhyvling". Hon har varit smått farlig att ha i båten, men numera sitter hon (nästan) fint och väntar på landstigning.


Mina tjejer i båten. Det är jag som sitter och kör ;)


I söndags var det dags för systersonens dop. Vi packade in två hundar i min gamla skoda och körde till Åbo för att uppvakta den lille. En tidig morgon blev det, men spännande att åka på den finska sidan där jag inte sett så mycket. Vi anlände på förmiddagen, och hann spendera några timmar med familjen innan resten av gästerna kom.


Tinas vänner Jennifer och Jonna, "lillasyster" Melissa, Maarit, pappa och Susanne.


Elliot med mamma och pappa :)


Elliot med föräldrar och faddrar.



Susanne, Elliot och jag.


Dopet var fint och trevligt. Härligt att träffa pappa igen och att få presentera Susanne för hela familjen. Det verkar som om hon blir godkänd överallt....jag är inte förvånad :)


Efter dopet tog vi färjan tillbaka till brändö och spenderade en sista natt på stugan. Imorse steg vi upp 04:30 för att hinna till färjan. En lugn och vacker morgon var det- regnbågen, molnen och solen delade på himlen.


Alfågeln, färjan som går mellan hummelvik och torsholma.


Väl i Mariehamn hade vi nån timme till godo, så det blev ett till besök hos bror. Vi blev mötta i dörren av en nyvaken liten kille som var så himla glad att se oss igen :) Efter kaffe, lek i sandlådan och pratstund med bror och svägerska åkte vi vidare till hamnen för  den sista färjan hem.


Storebror och brorson :)


Vi återsåg stockholm igen idag på eftermiddagen. Kvällen har ägnats åt uppackning och bokande av tvättstuga. Ingen rast ingen ro -imorgon ska frisyrerna fixas till inför priden. Ja -och sen blir det pride resten av veckan. Ska försöka hinna uppdatera under tiden...om jag har tid ;)

Ovido - Quiz & Flashcards