Alla inlägg den 3 juli 2011

Av Linda - 3 juli 2011 15:56

Har ni missat denna bok så har ni definitivt missat något!!


 


Jag har genom åren införskaffat mig ett alldeles eget litet hund-bibliotek. Att få hem en ny bok är alltid lika spännande -men denna....


Länge har jag saknat en riktigt bra bok som med många (och bra) bilder förklarar hundens språk. Denna bok kommer jag ha stor användning av -både privat och i jobbet. Perfekt när jag håller kurs och vill visa hur hundens språk ser ut. (Istället för att rita på tavlan -med resultat att det ser ut som en 4-åring varit och kluddat...)


Igår satt jag och bläddrade och bläddrade -här finns allt. Och även om terminologin förvisso är mer för "hund-nörden" än nybörjaren, så förklaras varje ord på ett sätt att även den minst intresserade kan följa med.


Både vargens och hundens språk illustreras i boken. Vargarna bor i Wolf Park, Indiana, en park för utbildning och forskning som fokuserar på vargens beteende. Djuren hålls i stora, halvnaturliga inhägnader tillsammans med andra djur -räv, prärievarg och bisonoxe.


 


Det mesta värt att veta tas upp i boken, allt från anatomi (med mycket tydliga fotoillustrationer) till aggressioner, stress, lek, jakt, habituering, överslagshandlingar, hälsningsbeteende, neonatalt beteende och mycket, mycket mer.


Om ni inte redan har den -köp! Jag köpte två   

Av Linda - 3 juli 2011 11:31
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards