Alla inlägg den 15 januari 2012

Av Linda - 15 januari 2012 18:43

Den här helgen har jag hunnit med sjukt mycket! Jag har hållit kurs i vardagslydnad -med inlägg av aktivering, trix, konster och freestyle- med Karin. Deltagarna var ett gäng bostonterriers och en fralla. Hade glömt hur roligt det är att hålla kurs med en "trygg" grupp, där alla vågar prata och diskussionerna svävar fritt. Vi hann med massor och lite till under två underbara dagar.


Jag och Mika åkte en sväng till Hundstallet för att lämna två gigantiska säckar och två alldeles vanliga kassar fulla av koppel, leksaker, tugg, selar, halsband, bäddar och lite av allt möjligt annat. Dessa skatter har samlats in av dagiskunder (alla har ju lådvis med impulsinköpta hundsaker som bara ligger och skräpar hemma). Vi har också gått igenom butiken några gånger och fann där massor av fina saker som tog plats på våra hyllor -och som faktiskt skulle kunna göra annan väldigt glad. Med oss hem från hundstallet fick vi också en "bössa", så nu ska vi samla pengar till alla dessa hundar som råkar illa ut i människans värld.


Jag har också hunnit med massor av tid ute i skog och mark med mina egna troll. Efter hundstallet hittade jag och Mika en "alldeles ny" slinga ute i Ågesta. Lite nervöst var det ett tag, då mörkret föll och jag frågade Mika om hon har bra lokalsinne. Svaret var nekande -och alla vet ju hur toppen mitt lokalsinne är. (Det är en gåta att jag hittar upp ur sängen varje morgon....) Hur som helst så hittade vi tillbaka till bilen -vår utgångspunkt. Nöjda och glada, rödkinade och med lyckliga hundar.


Väl hemma igen blev det lite träning. Låten är bestämd och klubbad, stegen börjar ta sig, uthålligheten växer, programmet hittar sin form -ja till och med tävlingsnerverna har infunnit sig.... Om vi blir klara för tävling till den 25:e februari vet jag inte, men snart. Vi är på gång -och det är alltid nåt!

Även Sota lär sig fler moment. Igår började vi med att lyfta höger tass. Nu gör hon det lätt och utan problem, dags att forma målet kanske.... Jag vill att hon ska kunna lyfta båda (fram)benen i takt med mig. Jag vill också att hon ska kunna lägga tassarna på fötterna eller annan valfri plats. Måste bara bestämma mig hur jag ska lägga upp kriterierna där -vi har ju mest lekt och experimenterat, utan större krav. Men tjejen är smart och inte längre valp (påstår vissa iaf, jag vet inte om jag är beredd att hålla med) -dags att utmana tankeverksamheten är det hur som helst. 


Ja, det var en liten uppdatering av nuläget. Mycket hund är det. Letar kurser och föreläsningar, bokar plats på några. Läser Per Jensens "Hundens språk och tankar", tränar, tränar, tränar. Vill veta mer, kunna mer, lära mig mer!!

Ovido - Quiz & Flashcards