Direktlänk till inlägg 23 juli 2010

Oron börjar på allvar

Av Linda - 23 juli 2010 14:14

Var hos veterinären idag med mina troll. Julias öga såg helt ok ut, inga sår eller konstigheter.Hon var så duktig, Farsta djurklinik är det första "sjukhus" hon kan gå in i utan att skaka. Tjejerna där är så gulliga och sätter sig på golvet i väntrummet och myser med hundarna. Och så får dom godis   

Inne på bordet tyckte Julia att det var lite läskigt, men det gick helt ok. Hon satt alldeles stilla medan veterinären färgade hennes öga, lyste in i det och kikade. Nån godis ville hon dock inte ha av honom -han va ju lite otäck!


Ixa däremot har älskat varje veterinärstation vi satt våra tassar i. Hon blir alldeles lyrisk, kanske för att hon vet att här vankas det både godis och uppmärksamhet   Veterinären tittade på hennes knöl och såg mycket konfunderad ut. Att knölen har vuxit så mycket bara sen i tisdags när jag upptäckte den är lite skumt. Och att den sitter där den sitter -ja allt är skumt med den där knölen, som sitter på en hund som bara är 2 år gammal. Ytterligare en veterinär tillkallades, Dr Åsa som vi haft tidigare, och även hon tyckte att det var konstigt. Det bestämdes iaf att blodprov skulle tas på en gång, sedan bokades tid för nedsövning nästa vecka. Då ska dom öppna och titta vad som döljer sig därunder, och skicka prover till SLU. Och jag grät, för nu var jag alldeles säker på att min 2-åriga flat har fått cancer. Visst har hon varit lite slö, ätit lite dåligt, kört slut på sig lite fortare än vanligt? Gulliga veterinären försökte på ett lite bryskt (manligt??) sätt lugna mig, än är det ingen ide' att bli hysterisk. Och hon är ju så ung!


Blodproverna var strålande, inga konstigheter alls. På fredag morgon lämnas hon in så att proverna från knölen kan tas. Diagnos för dagen: symtom på neoplastisk sjukdom.


Även om det är en tumör som är godartad, så kan det ju inte vara bra att få det vid så unga år? Och så tänker jag på förra hösten då hon var sjuk så länge, kanske har hon inte världens bästa immunförsvar?


I mina öron ringer alla varningsklockor och filuren i huvudet viskar "cancer". Jävla skit -jag förstod att jag förr eller senare skulle få lida för att jag fått så mycket och varit så lycklig!


  

Vackra hund -stanna hos mig många år till!

 
 
Erica

Erica

26 juli 2010 17:25

Det är säkert ingen fara. Det kan vara något annat eller en unghundstumör (de ska vara ofarliga om jag förstått det hela rätt).

Håller tummarna att det går bra för lilla Ixa.

http://flatcoated.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 10 mars 2013 16:00

Vi var där :) Sen dansade jag hela natten!

Av Linda - 26 september 2012 15:48

Får jag, får jag, fååår jaaag?????

Av Linda - 25 september 2012 21:06

Man kan ha massor av kul på en lekplats. När barnen är hemma och sover, då tar jag och hundarna över sandlådor och rutschkanor. Vi hoppar, klättrar och åker kana. Vi springer och gungar och rensar kattbajs ur sanden (hundarna -inte jag!) Och så s...

Av Linda - 21 september 2012 07:32

...att öppna dagis. Och det är mysigt att det är fredag. ...

Av Linda - 19 september 2012 21:40

Började ösregna när jag och Skrotet promenerade från Dagis 1 till Dagis 2. Stora tunga droppar från mörk himmel. När vi kom ut ur skogen kom solen fram, så stark att den bländade oss när den speglade sig i nyfyllda vattenpölar. Det var vackert....

Ovido - Quiz & Flashcards