Alla inlägg den 28 juli 2010

Av Linda - 28 juli 2010 15:32

Har kommit hem från jobbet, hundarna sover och ikväll ska vi ha en lugn och skön hemmakväll. Vi väntar bara på familjens fjärde medlem -Susanne, som snart är på väg hemåt. Jag passar på att uppdatera medan jag väntar.


Eftersom jag är ledig imorgon och på fredag så har jag nu jobbat min första vecka efter semestern. Eller nästan iaf, jag ska in och klippa klor på en hund 11.30 imorgon -men det räknas nästan inte för det går ju så fort.

Den första veckan har hur som helst varit rolig. Få hundar har gjort det möjligt att hitta på trevligheter, måndagen spenderades i Svedmyra där hundarna rusade av sig i rastgården. Igår gick vi upp till högdalstoppen och hade lite godissök och annat kul på vägen.


Vilar ut en stund med gänget.

  

Full fart framåt!


Idag skulle vi ha åkt och badat i Huddinge, men det var några stora hundar för mycket som dök upp imorse, 13 hundar (varav 5 stora) får helt enkelt inte plats i min bil på ett säkert sätt. Kanske nästa vecka -hoppas!!


Igår kväll var den årliga picnicken i tanto. Efter jobbet promenerade jag hem och lämnade hundarna, sen bar det iväg för att möta upp Susanne. Vi var väl runt 30 personer som samlades igår, och vi hade riktigt trevligt. Detta är starten för priden, hur mycket av den man än går på.


Plocke-pinn med salta pinnar. Detta var verkligen min typ av "sport".  



     


Vi hade tur med vädret och det blev en trevlig kväll. Vi kom iväg hemåt i god tid, var hemma redan före 23!! Trots detta kom vi oss inte isäng förens efter midnatt... När vi var ute och rastade hundarna stötte vi på Manne och Matador, tjejernas högt älskade westie-killar. Så det blev hundbus och snack oss mattar emellan. Lite trött var jag imorse när klockan ringde....


På lördag blir det mer Pride, då ska Ixa och Julia vara hos Mariana så att jag och Susanne kan gå ut och roa oss. Kanske blir det en snabb tur ut till Pride Park även imorgon, på schlagern, beroende på hur Ixa mår. Nu har hon ju inget sår eller nån tratt som man måste passa på så kanske kan vi gå en snabb sväng iaf.

Och på fredag kommer ett mindre gäng hit till oss för grillning, innan dom fortsätter in till stan.
Denna vecka började kasst, med massor av rädsla och oro. Men det ser ut som det tar sig nu, kanske att allt löser sig till det bästa ändå! Och om detta nu blir sista Priden (som det ryktas om i gay-världen) så är det ju tur att jag inte missar hela iaf. Som det ser ut just nu.


HAPPY PRIDE   

Av Linda - 28 juli 2010 11:23

Idag har Ixa varit inne för provtagning på knölen. När jag lämnade henne hos veterinär Annika imorse kändes det mycket positivt. Annika tyckte på en gång att det såg ut och kändes som en spottcysta, vilket är operabelt. Hon ville ta prover, men inte öppna upp (med tanke på infektionsrisken), och detta kunde göras med enbart lugnande, ingen narkos alltså.


Bara en timme senare ringde Dr. Annika. Hon hade fått prover från cystan, men det hade gått lite sämre än hon trott. I en spottcysta brukar tydligen vätskan vara mera som vätska -här var det lite mer "fast" och därför svårt att få ut med nålen. På grund av detta tog hon även prover för bedömning av celler, bara ifall att. Jag kunde hämta Ixa redan kl. 11 och det var en trött men väldigt glad och närhetstörstande tjej som mötte mig i besöksrummet på kliniken. Oj, så skönt det var att se henne igen, även om den gigantiska -nu rakade- knölen under hakan såg lite skrämmande ut.


Recept på antiinflammatoriskt, smärtstillande och antibiotika fick vi med oss när vi gick. Nu väntar vi på provsvaren, det ena kommer om nån dag och det andra kan ta 1-2 veckor. Sen får vi se vad som händer. Är det en spottcysta så måste den opereras bort, annars kommer den tillbaka. Men innan operationen måste den bli mindre, genom medicineringen. Det är en rätt komplicerad operation så vi remitteras vidare till Södra Djursjukhuset. Och om det inte är en spottcysta, utan nåt annat -ja då får vi väl ta det då. Just nu känner jag mig rätt positiv.


  

Ovido - Quiz & Flashcards