Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

Hoppet stiger

Av Linda - 28 juli 2010 11:23

Idag har Ixa varit inne för provtagning på knölen. När jag lämnade henne hos veterinär Annika imorse kändes det mycket positivt. Annika tyckte på en gång att det såg ut och kändes som en spottcysta, vilket är operabelt. Hon ville ta prover, men inte öppna upp (med tanke på infektionsrisken), och detta kunde göras med enbart lugnande, ingen narkos alltså.


Bara en timme senare ringde Dr. Annika. Hon hade fått prover från cystan, men det hade gått lite sämre än hon trott. I en spottcysta brukar tydligen vätskan vara mera som vätska -här var det lite mer "fast" och därför svårt att få ut med nålen. På grund av detta tog hon även prover för bedömning av celler, bara ifall att. Jag kunde hämta Ixa redan kl. 11 och det var en trött men väldigt glad och närhetstörstande tjej som mötte mig i besöksrummet på kliniken. Oj, så skönt det var att se henne igen, även om den gigantiska -nu rakade- knölen under hakan såg lite skrämmande ut.


Recept på antiinflammatoriskt, smärtstillande och antibiotika fick vi med oss när vi gick. Nu väntar vi på provsvaren, det ena kommer om nån dag och det andra kan ta 1-2 veckor. Sen får vi se vad som händer. Är det en spottcysta så måste den opereras bort, annars kommer den tillbaka. Men innan operationen måste den bli mindre, genom medicineringen. Det är en rätt komplicerad operation så vi remitteras vidare till Södra Djursjukhuset. Och om det inte är en spottcysta, utan nåt annat -ja då får vi väl ta det då. Just nu känner jag mig rätt positiv.


  

 
 
Erica

Erica

28 juli 2010 12:26

Åh håller tummarna att det är ngt ofarligt! Med tanke på hur fort den verkar växa så.

Det var en bra idé ska ta byta bild omg. :-)

http://flatcoated.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 10 mars 2013 16:00

Vi var där :) Sen dansade jag hela natten!

Av Linda - 26 september 2012 15:48

Får jag, får jag, fååår jaaag?????

Av Linda - 25 september 2012 21:06

Man kan ha massor av kul på en lekplats. När barnen är hemma och sover, då tar jag och hundarna över sandlådor och rutschkanor. Vi hoppar, klättrar och åker kana. Vi springer och gungar och rensar kattbajs ur sanden (hundarna -inte jag!) Och så s...

Av Linda - 21 september 2012 07:32

...att öppna dagis. Och det är mysigt att det är fredag. ...

Av Linda - 19 september 2012 21:40

Började ösregna när jag och Skrotet promenerade från Dagis 1 till Dagis 2. Stora tunga droppar från mörk himmel. När vi kom ut ur skogen kom solen fram, så stark att den bländade oss när den speglade sig i nyfyllda vattenpölar. Det var vackert....

Ovido - Quiz & Flashcards