Alla inlägg under november 2009

Av Linda - 5 november 2009 17:22
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Linda - 4 november 2009 20:13

Det har varit några stressiga dagar och bloggen har inte hunnits med. Så nu får jag uppdatera i efterskott -det är jag så dålig på. Minne som en guldfisk....


I söndags -eller måndags -minns inte helt säkert. Det kan nog ha varit i måndags faktiskt...nästan säker på det.. Nåja, iaf -vi tog en promenad runt skogskyrkogården. Och det var ju då allhelgona förra helgen, det minns jag iaf med all säkerhet :) Så, vi hade ju traskat förbi där flera gånger under helgen och sett alla vackra ljus på avstånd. Nu gick vi in -jag och hundarna. För tänk -på denna kyrkogård är hundar faktiskt välkomna! Ingen plats för allergiker att vila på i all evighet med andra ord. Hur som helst, vi gick dit. Och på vägen fotograferade jag litegrann. Tänkte att en afton som denna så kanske det fanns några andar som var vakna och ville berätta nåt. Eller så kunde jag bara få fina bilder kanske.


  


Det var ganska mörkt på stigen. En kuuslig kväll ;)


  


"skuggan", "röken" eller vad det är till vänster på bilden dök upp från tomma intet. Det var bara jag och hundarna på stigen. Kan vara nåt krux med kameran -vad vet jag. Eller så var det mamma som tittade förbi för att säga hej :)


  


Inne på skogskyrkogården. Jag har ingen aning om hur man ställer in min kamera, eller om det ens går. Så i mörkret blir bilderna inte riktig som jag vill. Men rätt kul ändå.


  


Som den här till exempel. Rätt starka färger...


  


Många tända ljus var det över hela kyrkogården -och den är stor. Hundarna skötte sig exemplariskt och jag var en mycket stolt matte. Sen finns det ändå folk som inte gillar att hundar överhuvudtaget andas på vår jord (verkar det som) och som högt och tydligt måste visa sitt missnöje. Detta trots att mina tjejer satt snällt och väluppfostrat och tittade på alla ljus. Och vi stod en bit ifrån!


Igår var vi med Ixa till Bagarmossens djursjukhus. Hon har hostat från och till här under några veckor och i helgen blev det mycket värre. Stackars liten hostade hela långa nätterna, hon var helt slut. Värdelös kände jag mig som matte när hon kröp tätt intill och tittade på mig med lessna, trötta ögon. Om det bara funnits nåt jag kunnat göra!! Jag höll om och smekte och klappade och masserade, men inget hjälpte. På morgonen släppte det och en trött flatte-tik fick äntligen sova. En lika trött matte fick gå till jobbet och vara orolig :(


Så igår träffade vi då Veterinär Johannes på Bagarmossen. Han var en trevlig och förtroendeingivande man. Först kollade han tonsillerna -som såg bra ut. Sen lyssnade han på hjärta och lungor och det lät bra. Så det blev röntgen. Min vackra prinsessa var så duktig, utan några droger alls låg hon på rygg alldeles stilla medan bilderna togs. Även lungorna såg fina ut. Vid detta laget hade jag redan hunnit fälla några oroliga tårar -jag tyckte att alla var för snälla och var säker på att dom redan visste nåt hemskt. Sen blev det blodprovs-tagning. Ixas svans gick hela tiden, under rakning, blodprov och omplåstring. Hon såg lite fundersam ut när nålen gick in i benet, men sen var det nån som pratade med gullig röst och då kom svansen igång igen :)

Idag ringde Veterinär Johannes med provsvar. Det finns inga tecken på infektion. Ixa har fått hostmedicin som hon ska äta en vecka, är hon inte bättre måste vi ner i halsen och titta. Däremot är Veterinär Johannes 99% säker på att det inte smittar, så vi behöver inte oroa oss vid hundmöten och liknande. Han sa att vi kunde vara försiktiga när det gäller små valpar, för säker kan han inte vara. Och så får inte Ixa busa hårt eller på annat sätt anstränga sig. Koppelpromenader går dock bra :)

Jag önskar vi visste vad som är fel, men jag är oändligt tacksam att det inte verkar vara nåt allvarligt iaf. Och förutom när hon hostar tills hon nästan storknar -så är min lilla tjej precis som vanligt -go och glad :)


  

Jättetrött blir man när man varit på Bagarmossens fina djursjukhus.


Ikväll efter jobbet åkte vi ut till Skarpnäck, där jag jobbar, för att träffa en potentiell dagmatte. Hon är väldigt trevlig, har hundvana, är inte alltför ung (några över 20) och hon är norrlänning! Nu ska vi bara vänta på att Ixa är frisk igen, sen ska vi prova med en halvdag och se hur det går.


Mer än så har inte hänt sen sist. Om jag inte glömt nåt ;)



Av Linda - 1 november 2009 16:21

I helgen har jag jobbat. Tycker det är jättemysigt att jobba på helgerna. Dels för att det inte är lika stressigt, men också för att jag kör ensam då. Det är superlyxigt att ha en kollega med sig varje dag, men nog är det skönt att vara ensam ibland också. Och jag kan lättare styra upp min tid och på lunchen kan jag göra exakt precis vad jag vill. Vi har ingen matleverans på helgerna, så lunchen blir rätt lång :) Japp -det är roligt att jobba helg :)


Vilket inte betyder att jag inte ser fram emot nästa helg -då vi är lediga :)


Igår på lunchen skyndade jag till affären, köpte ingredienser till tacos, sen hem och börja hacka. Efter jobbet fick sig lägenheten en snabb genomgång (behövs alltid med en flat i huset...) och sen fixa färdigt maten. Och sen... kom det besök till oss. "Hemifrån" -vad nu det betyder när man kommer allstans och ingenstans ifrån... Från Umeå kom iaf Madde och Andreas. Och roligt var det att se dom :) Tyvärr hann dom inte stanna så länge, men bara att se fina Madde med stora magen gjorde min vecka :) Lilla Julia blev också glad och satt nöjt på soffan brevid Madde som "råkade" tappa några godbitar då och då...


Tyvärr glömde jag helt bort att ta bilder, trots att jag satt fram kameran så att jag inte skulle glömma...dumma mig! Så ni får tro på mitt ord -Maddes mage var stor och rund och hon var supervacker. Hon passar verkligen att vara gravid. Några intensiva -men trevliga timmar blev det, innan dom skyndade iväg mot Dramaten. Sen blev jag lite deppig -som vanligt när jag haft besök. Då jag känner hur tomt det är utan er alla....


Tog en sväng runt skogskyrkogården på kvällen. Trots att klockan var närmare nio så var där fortfarande massor av folk och ljus brann överallt. Utanför murarna stod korvförsäljare!!! Antar att man kan tjäna pengar på allt nuförtiden.... När vi gick förbi tallkrogens t-station hörde vi ett meddelande -pga signalstörningar hade t-banan stått stilla några timmar, men nu var felet fixat. Genast tänkte vi på Madde och Andreas och undrade om dom tagit sig till Dramaten i tid. Väl hemma kollade vi på datorn och det visade sig att tuben efter den dom tog var den sista som hann fram innan felet -ibland ska man ha tur :)


Nu ska jag ta en sväng runt skogskyrkogården igen, och beundra alla vackra ljus. Idag kanske vi till och med går in genom grindarna. Och kanske avslutar jag med en korv till middag :P

Ovido - Quiz & Flashcards