Alla inlägg under juni 2010

Av Linda - 16 juni 2010 19:30

Ibland behöver våra dagiskunder hjälp av oss, tex. att passa hunden en eller flera dagar. Eller att lämna hunden i hemmet ibland -om dom slutar sent eller det kör ihop sig. Idag föll det sig så att två av våra kunder ville ha "hemleverans" av sina hundar -en pudel och två bostonterrier. Suveränt, tänkte jag, och passade på att göra en liten "utflykt" av det hela. Goda korvar inhandlades till  hundarna, i vår lilla butik. Själv fick jag färska, svenska jordgubbar och en ramlösa. Så tog vi en promenad till Svedmyras rastgård, där det var strålande sol på bänken   och skugga över resten av inhägnaden 


Bella, Gina, Luna, Julia och Ixa röjde stundvis på rätt bra. Ixa och Bella satt dock mest vid bänken och tiiittade på mig....inte enerverande alls när man läser en tidning och trycker i sig jordgubbar    


  


Och det är inte helt lätt att motstå bedjande ögon från två så vackra tjejer...


  


Vilket Gina märkte -och var tvungen att komma och tigga lite hon med   



Sen blev det iaf lite fart på dom allihop, den ena jagade den andra och resten hängde på -accompanerade av Julias ljuva stämma     



  


Vi hade riktigt trevligt -skulle kunnat sitta där hela kvällen.


  


Men, men -orken tog slut och rosa tungor släpade i backen.... Så vi packade ihop och promenerade hem med Gina och Luna, som var mycket nöjda över att komma hem till sin säng   Sen gick vi tillbaka till dagis, eftersom någon blev kissnödig....hrm... Efter uträttat toabesök gick vi hem med Bella, och sen gick jag och tjejerna hem, via Gubbängen. Hade tänkt hämta ut ett paket som kommit från LowCarbShop, men ville inte knyta hundarna utanför så jag struntade i paketet och gick hem istället. Väl hemma konstaterade jag att vi varit ute i över tre timmar....inte konstigt att trollen är lite småtrötta nu...


Nu har jag avnjutit en delikat middag bestående av club sandwich -utan bröd. Äter ju numera enligt LCHF -sedan två veckor tillbaka (eller är det mer??) Jag äter bara god mat, med massor av grädde, smör och annat sliskigt gott. Och jag har inte bara gått ner i vikt -jag mår dessutom strålande och är piggare än någonsin. Förhoppningen, eller tanken, är väl att jag nu ska försöka hålla denna diet. Inget mer socker för mig -hur ont det än gör att tänka den tanken -är ju smått beroende av mina godiskickar... Vi får väl se hur det går -inte helt lätt att lägga om sin diet precis innan semestern...


Nu ner med mina trötta lemmar i ett LUSH-bad    


Av Linda - 15 juni 2010 07:46

Semestern närmar sig med stormsteg. Denna dagen inräknad har jag nu 7 kvar. Det ska bli skönt med ledighet, även om jag älskar mitt jobb och säkert kommer sakna alla fyrbenta (och tvåbenta förstås). Men fyra veckor att ägna åt mina egna små troll och min älskling -det är definitivt värt att ta vara på!


Sommarens planer börjar falla på plats nu. Det blir västkusten och Åland och Vasa -en massa flängande med andra ord. Men mest tid på Brändö, med havet som granne. Det är där jag ska finna harmonin som sen tar mig genom hösten och hela långa vintern. I Vasa hoppas jag på mycket tid ute på vattnet och vid pappas stuga. Och så hälsa på släkten :)


Västkusten....det ska bli kul. Har aldrig varit där, och det låter ju onekligen som ett ställe jag kommer älska. Önskar bara att vi kunde ta med oss hundarna, jag hatar verkligen att börja semestern med att lämna bort tjejerna. Samtidigt kan jag väl få unna mig några helt hundfria dagar -bara tänka på mig själv (hur man nu gör det? Har glömt bort...) Ska bli jätteskoj att åka tåg ner -1:a klass :) Kanske hinna läsa lite och titta ut på sveriges sommarlandskap.


Semestern mjukstartar i helgen. På fredag har vi tagit in Frida och Camilla, som ska jobba för mig och Mika. Vi sticker nämligen iväg (med hundar, sambor och packning) till vingåker -där chefen har hyrt en stuga. Så blir det 3 dagar spår, skog, sol (förhoppningsvis), långa promenader, skratt och skoj. På landet :)


Men nu...en solig, varm jobbdag, med alla mina fyrbenta "dagisbarn"   

Av Linda - 11 juni 2010 13:09

Igår kom pappa med familj på besök i lilla Tallkrogen. Jag lyckades fixa så att jag öppnade dagis (och då slutade kl. 15) och så tog jag ut lite komptid idag så jag började strax efter 10. Detta gjorde att vi hade lite tid att umgås. Vädret var på vår sida, sol och fint, men inte för varmt. Efter en enkel middag, bestående av pizza till alla förutom jag och Susanne (som åt sallad...), drog vi ut på promenad. Vi gick genom skogen och ut på örbyleden och sen tillbaka hem igen. Det var en trevlig promenad, och Ixa skötte sig utmärkt, trots att vi var så många. Hon brukar ju annars tappa öronen lite när man går och pratar med någon -hon är smart nog att inse när man inte har full koll ;) "Lillasyster" Melissa och hennes kusin Susanna roade henne med bollar och diverse lekar under promenaden. Vi hade också med oss dagishunden Nellie, som jag är hundvakt åt till lördag. Så var ju Julia med också, självklart. Och även hon skötte sig fin-fint :)


Ixa, som älskar folk och uppmärksamhet, hade en riktigt trevlig kväll. Susanna blev väldigt förtjust i henne och överröste henne med pussar och kramar. Även Melissa bjöd på massa kärlek, och flickorna "tränade" båda hundarna -det var "vacker tass", "rulla", "vinka" och allt möjligt kul -som ibland resulterade i godis :)


Ixa får kram av Susanna


    

Och lite massage :)


Och så blir hon förevigad i tjejernas kameror :)


Det var en riktigt trevlig kväll, som följdes av en trevlig morgon. När alla väskor var packade och alla kommit in i bilen var det så dags att skiljas åt igen. Pappa med familj drog vidare på nästa besök och jag tog mina två och Nellie och gick till jobbet. Regnet vräker ner idag, vilket inte uppskattades av Julia och Nellie -dom hade nog gärna tagit bilen idag. Ixa däremot har inget emot att bli lite blöt om tassarna :)


Idag ska jag stänga dagis, men eftersom det är juni så stänger vi redan 17 på fredagar. Så det blir en kort, men rolig, jobbdag.    

Ovido - Quiz & Flashcards