Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Vägverket informerar....

Av Linda - 23 september 2009 11:04

...olycksdrabbad vägsträcka. Håll avståndet. Dessa skyltar passerar jag på vägen till mitt jobb i Salem. Vägen är bred och fin, oftast fyrfilig och sällan krokig. Varför den är så olycksdrabbad förstår jag inte, men jag kan garantera att den är det. Speciellt verkar det ske olyckor när jag är på väg till eller från jobbet. Detta medför naturligtvis långa köer. Väldigt långa köer... Den senaste veckan har jag varit minst en halvtimme sen så gott som dagligen, oftast på vägen hem -tack om lov. Men jag har även ramlat in råstressad och sen på jobbet. Tur att man har förstående kollegor -alla drabbas ju av detta ibland.


Så -vad gör man då när man sitter en timme i bilkö? Först och främst är det väldigt, väldigt viktigt att inte bli irriterad. Någon längre fram i kön är kanske allvarligt skadad. Och det är ändå inget man kan göra åt situationen. Att bli irriterad kommer bara att förstöra din egen dag. Så råd nummer ett är att ta det lugnt. Att känna sig stressad är heller ingen ide', det lär inte gå fortare för det. Så luta dig tillbaka och andas. Och sen kan du välja något av följande, för att slippa känna att du "förlorat" en värdefull timme av ditt liv.


1. Passa på att göra sånt du inte hann innan du påbörjade din resa till jobbet. Du kan till exempel sminka dig, äta frukost (om du var förutseende nog att ta med en sådan) eller fila naglarna. Har du svårt att varva ner och släppa stressen kan du ju alltid bita lite på naglarna också. Om det hjälper.


2. Läs en bok eller tidning. Glöm inte att hålla ett öga på trafiken bara, det går ju framåt -även om det går långsamt.


3. Studera människor i bilarna omkring dig. Detta kan vara oerhört spännande och kan bli hur stort som helst. Du kan tex. fantisera om hur deras liv ser ut, var de bor, vilka problem dom har och vart dom är på väg. Här sätter endast din egen fantasi gränsen. Saknar du fantasi håller du dig till att enbart studera. Även detta kan vara mycket roande och kräver minimal ansträngning. Akta dig dock för att fastna med blicken på någon alltför länge, då detta kan medföra irritation hos ditt studieobjekt.


4. Ibland händer det att kön blir helt stillastående en längre tid (även om det är sällan). Om detta händer dig har du ett utmärkt tillfälle att ta en liten sovmorgon. Stäng av motorn, ta fram den medhavda kudden och luta dig tillbaka. Bry dig inte om att ställa väckarklocka, de tutande bilisterna bakom väcker dig garanterat.


5. Ring hela tjocka släkten och alla vänner du har. Om någon inte svarar (en del är ju redan framme på sina jobb...) pratar du in långa meddelanden på mobilsvaret. Sånt gillar folk.


6. Är du rökare kan du lugnt parkera där du står, gå ut och ta dig en cigarett. Bry dig inte om de tutande, långfingervisande bilisterna -dom är bara sura, stressade gamla gubbar. När du avnjutit din cigarett kan du med stor sannolikhet gasa upp till 90 för att 100 meter senare tvärbromsa. Välkommen tillbaka till kön Glad


7. Glöm för all del inte att ringa kollegorna och tala om att du blir sen. Eller sambon om du är på väg hem. Vi vill inte att dom ska höra på radion om en stor olycka och bli oroliga.


8. Träna ditt tålamod. Träna ditt tålamod. Träna ditt tålamod......


9. Fundera ut nåt fyndigt att skriva i din blogg Flört


10. Har du hunnit såhär långt på listan och du fortfarande sitter i samma jä_la kö? Ok, ibland är det bra att känna sig stressad. Lite stress är bara nyttigt. Och tålamod -vad f_n ska man med det till??? Nu är det dags att köra upp i häcken på bilen framför och sedan sitta och trycka lite lätt på gasen. Så att jä__ln fattar att du har bråttom! (För då går det säkert fortare.)


Kör försiktigt därute. Och gör som vägverket säger -håll avståndet.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 10 mars 2013 16:00

Vi var där :) Sen dansade jag hela natten!

Av Linda - 26 september 2012 15:48

Får jag, får jag, fååår jaaag?????

Av Linda - 25 september 2012 21:06

Man kan ha massor av kul på en lekplats. När barnen är hemma och sover, då tar jag och hundarna över sandlådor och rutschkanor. Vi hoppar, klättrar och åker kana. Vi springer och gungar och rensar kattbajs ur sanden (hundarna -inte jag!) Och så s...

Av Linda - 21 september 2012 07:32

...att öppna dagis. Och det är mysigt att det är fredag. ...

Av Linda - 19 september 2012 21:40

Började ösregna när jag och Skrotet promenerade från Dagis 1 till Dagis 2. Stora tunga droppar från mörk himmel. När vi kom ut ur skogen kom solen fram, så stark att den bländade oss när den speglade sig i nyfyllda vattenpölar. Det var vackert....

Ovido - Quiz & Flashcards