Alla inlägg den 19 januari 2010

Av Linda - 19 januari 2010 17:32

Har nu varit två dagar på min nya arbetsplats -hunddagiset. Jag har gått morgonpasset, 06:30-16:00, vilket innebär att öppna och ta emot hundarna. Klockan nio börjar vi dagens långpromenad, som ska vara 1-2 timmar lång. Sen blir det lunch för hundarna och sen släcker vi ner för vila. På eftermiddagen ska hundarna ut på en kissrunda på 20-40 minuter och så finns det tid för gos och bus.


Jag fullkomligt älskar min nya arbetsplats, mina nya kollegor och alla hundarna. Dagiset är lugnt och fridfullt, hundarna snälla och kollegorna intelligenta och kunniga. Tempot är stundtals högt och dagarna rusar iväg, men som sagt -det finns tid för att lära känna hundarna och leka lite. Jag har fått en "egen" grupp på sju hundar som jag ska gå långrundan med varje dag. Sen kommer det till några på eftermiddagsrundan. Min grupp är helt underbar, två av hundarna går lösa hela tiden och alla är kontaktvilliga och (relativt) lätthanterliga. Raserna är Border collie, Berner Sennen, Hovawart, Flat, Boxer och Rhodesian Ridgeback. Så stolt var jag idag när vi mötte en hund med nervös matte, jag gick åt sidan, satte "mitt" gäng i en halvcirkel runt mig, sen satt vi snällt och väntade tills hund och matte passerat :)


Eftersom dagiset jobbar mycket med att hålla stressnivån nere, och lyckas bra med detta, så är jobbet för mig rätt lätt. Det är bara att följa med och vara 100 % (nåja, 99 iaf...) konsekvent. Tex. när vi går ut och in på dagiset med våra grupper, så ska hundarna vänta på sitt namn innan dom går genom dörren. Detta gör det hanterligt att komma in och ut med en stor och stark hundgrupp. Dessutom får man massor "gratis" på promenaden, när den börjar med "ordning och reda". Hundarna vet också i vilken avdelning dom "bor", så när man kommer in från promenaden går dom snällt och ställer sig vid sina rum -bara att koppla loss och släppa in. Jag är förstummad över hur välskött och genomtänkt detta hunddagis är -det gör mitt jobb otroligt roligt!


Sen finns det självklart, som på alla dagis, hundar som är tillfälligt ,eller ständigt, hormonstinna och sura, eller så har nån en dålig dag eller längtar efter matte/husse på eftermiddagen. Men såna små "problem" blir aldrig speciellt svårlösta när allt runtomkring fungerar så bra.


Mina tjejer sitter i personalhund-rummet, för tillfället delar dom rum med två Cane corso och en dobermann. Dom verkar trivas rätt bra, även om det kanske tar ett tag att vänja sig. Skönt är det för mig iaf att få ha mina tjejer nära hela dagarna :)

Vi har promenerat till och från jobbet. Igår följde bara Ixa med och vi tränade massor på vägen. Idag följde Julia också med, hon gick lös hela vägen och var så duktig :) Så perfekt att komma hem efter en arbetsdag och hundarna har fått sitt. Ni kan ju gissa om dom är trötta...



Ovido - Quiz & Flashcards