Alla inlägg den 19 augusti 2009

Av Linda - 19 augusti 2009 15:03

Dagen startade kallt -bara 16 grader ute. Tog en långpromenad med hundarna, som avslutades vid t-banan, där vi väntade på Susanne. Lyckliga hundar som äntligen fick ha hela flocken samlad :) Ixa nästan knockade Susanne... Hem och äta fruckost/lunch och sen såg vi Ice Age 3. Tokrolig film, skrattade så jag grät. Mysigt med Julia i sängen och Ixa i sin bädd på golvet. Ixa är så söt, trots att hela hon ryms mer än väl i biabädden så ligger hon med huvudet på golvet...ser lite oskönt ut.


Efter "mitt-i-dagen-myset" gick vi ut för träning och promenad. Hittade en solig gräsplätt bland brännbollsspelande ungar och dagisbarn, där vi tränade lydnad med gott resultat. Sen upp i Svedmyraskogen där hundarna sprang som hade dom eld i baken. Susanne gjorde ett sök med Julia, och takterna sitter i. Julia lyssnar så bra på inkallning igen, kommer i rasande fart direkt. Det är det som är så bra med en hund som har en bra grundlydnad, det går snabbt att damma av kunskaperna :)


Nu ska jag fixa lite GI-mat -har slutat med sockret (eller försöker....) Är lite av ett monster ibland (mest mot Susanne...), och ser chokladbitar och hallonsnören överallt. Så svettas jag -mycket -speciellt på natten. Och jag har huvudvärk, som jag aldrig brukar ha. Men jag vet att allt det går över och sen kommer jag att vara mycket piggare och gladare. Fast oftast är jag inte så positiv -jag skulle kunna döda för en ynka liten kaksmula...



Av Linda - 19 augusti 2009 14:55

Lydnadsträning med störning i form av A) Dagisbarn B) Brännbolls spelande ungdomar och C) Diverse promenerande folk och fä. Linförighet var det som vi fokuserade på idag. Tränade svängar och det gick så bra. Idag tränger hon inte lika mycket och håller faktiskt positionen mycket bättre. Trots svår störning :) Hon tycker linförighet är riktigt roligt nu, och det gör nog jag också. Hon hänger med bra i höger och helt om, vänstersvängen är den svåraste -kräver mer träning.


Ställandet kräver att jag påminner henne innan vi kör, men jag hoppas att det tar sig. Får väl komma på nåt smart tecken jag kan ge henne så att hon förstår vad som väntas. Utan påminnelse lägger hon sig istället.


Vi tränar också ligg vid sidan, då hon gärna tjuvsätter sig innan kommando. Om det inte vore för den lilla detaljen så är både läggandet och platsliggningen klara...

Ovido - Quiz & Flashcards