Alla inlägg den 19 februari 2009

Av Linda - 19 februari 2009 22:45

Ja då var det andra kurstillfället i min och Julias allmänlydnadskurs. Dagens ämnen var relation och kommunikation. Vi fick börja med att utan kommandon föra hunden i slalom mellan koner, ställa hunden i en ruta i 5 sekunder, föra hunden över ett hinder och sedan lägga den i 5 sekunder. Kropp och röst var tillåtna hjälpmedel men inget godis och inga kommandon. Julia klarade detta utan större bekymmer, hindret var det svåraste men gick bra på andra försöket.



Sen var det fika och teori i mitt och Julias gamla klassrum. Vi fick dom nya böckerna -senaste upplagan av Inki Sjöstens "Allmänlydnad", med DVD-skiva och arbetsplan. Bra att ha då det är den vi kommer att jobba utifrån nu på klubben. Kan ju liksom vara bra att veta vad man delar ut till sina kursdeltagare :)


Sen tränades inkallning ute i hallen igen. Vi jobbade i par, medhjälparen ledde ivägt hunden och matte kallade in, sen belöning -en grundövning. Så skulle vi köra mingelövning, dvs. att man minglar runt med hunden i koppel och kallar in när den vill fram till andra hundar. Om hunden inte lyssnar halar man in den och belönar. Problemet var bara att Julia -nu före löp- är så oerhört rädd för allt och alla, så hon ville inte lämna min sida. Så då tränade vi bara att gå runt där bland alla otäcka schäfrar och jag belönade hennes oerhörda mod :)



Det är inte lätt att träna lilla Lulia just nu, hon är så himlars rädd och för allt. Det är inte roligt att se, för hon ser ut som om hon får däng morgon-middag-kväll och alla i hela världen är ute efter henne. Jag hoppas löpet kommer igång snart. Men det blir bara värre och värre för varje löp så jag tror att vi nog får ta ett snack med veterinär -kanske dags för operation?

Det gör ont i mattes hjärta att se hur hemsk hennes värld är :(








































Ovido - Quiz & Flashcards