Direktlänk till inlägg 24 juni 2011

30 år -när hände det??

Av Linda - 24 juni 2011 11:07

Åren går så fort, känns som det var igår jag fyllde 20 eller 25. Och helt plötsligt är man 30.... När man var liten var 30 gammalt -typ "pensionsåldern-gammalt". 30-åringar satt hemma och virkade, dom kunde inte dansa, pratade bara om tråkiga saker och de hade alla minst 2½ barn.


Jag kan visserligen inte dansa -men förutom det så känner jag mig väldigt lite som den 30-åring mitt barndoms-jag målade upp. Jag har aldrig varit mycket för att festa hela nätterna (gjorde bort den delen av mitt liv i alltför unga år -det gav inte mersmak), inte heller är jag mycket för leriga festivaler (förutom priden som står för kärlek) eller superhög musik. Allt detta är väl sånt man förmodas göra under sina 20+ år. Eftersom jag inte fann nöje i dessa saker då så sker ingen skillnad nu när jag är 30.

Alltså krävs ingen ålderskris -jag är precis den jag alltid varit   


Trots allt så är 30 någon form av milstolpe i livet. Och kris eller inte så är det självklart att man vill att dagen ska fyllas med något som kanske är en liten aning utanför det vanliga schemat. Susanne skulle jobba, fick inte ledigt. Bara att acceptera. Och jag hade ingen energi att fixa något, middag fest eller liknande. Så jag räknade med en ganska vanlig dag -firandet fick komma vid senare tillfälle.


Första halvan av dagen kände jag mig väldigt nere. Jag hade tänkt mycket på hur denna dag skulle vara, och i tankarna var Ixa och Julia med. Nu fanns ingen Ixa, och jag kunde inte låta bli att tänka på hur denna dag skulle sett ut om allt vore annorlunda. Vi skulle ha gått till jobbet, genom skogen. Ixa glad och pigg. Hon skulle ha fått mig att skratta...Jag skulle ha fixat något inför kvällen...


Men gratulationer och små överraskningar ramlade in, på FB och irl. Hunddagisets granne, damen i syaffären, kom förbi med en present. En av mina anställda, Hanna, hade bakat (både fina och supergoda) småkakor. Min syster ringde och gratulerade och frågade om jag sett på facebook. Det hade jag inte, så jag skyndade till datorn. Och såg detta....


Rebus: Bild 1



Bild 2. Under dagen fick jag ledtråden "inte produkten, mer specifikt"


 

Bild 3. Under dagen med ledtråden "tidsperiod"


   

Bild 4, med ledtråden "enhet".


Jag listade ganska snabb ut....ko-cigg-år-den. Och höll envist fast vid detta till sena kvällen. Då det slog mig (med lite hjälp), ko-LM-år-den. Alltså kolmården! Min familj har gått samman och fixat så att jag ska få åka till kolmården och gå in till vargarna!


På fb hittades också hälsningar från syster och pappa med familjer och från bror med familj.


   


Vilket fick ögonen att tåras. Nog är fb bra ändå, som kan krympa avståndet en aning!

Tina skickade också en söt film där hon och Elliot sjöng för mig och Elliot avslutade med "grattis moster Linda"   


Mycket kärlek under dagen. Men det hjälper inte, fyller man 30 och ska -efter stängning- ta sig hem till en tom lägenhet och äta något tråkigt halvfryst, ja då känns det lite ensamt faktiskt. När vi kom in i vårt trapphus snappade Julia dock upp att Susanne var hemma, och flög uppför trapporna med mig och Sota efter. Detta var aningen konstigt, Susanne skulle ju jobba... Utanför dörren stod en blombukett, levererad med bud. Överlåset var låst. Då var hon nog inte hemma ändå, Julia måste ha tagit fel (vilket hon iofs aldrig gör...)


När jag öppnade dörren ser jag en jättelik blomma, en Miranda-nalle och sen hör jag "ja må hon leva, ja må hon leva...." I ett mörkt vardagsrum står Susanne, Mika, Pernilla, Hanna, Louise, Marit och hennes nya tjej Ellinor och skrålar i högan sky. Jag var totalt chockad!


Fortfarande i chock fick jag än det ena än det andra paketet eller kortet att öppna. Jag fattade ingenting när jag fick en blombukett med kort där jag gratulerades av "Andrea, Erica och Lena". Vem är det? Jaha, från Umeå, är dom här?? Hur kom blommorna hit då?? Som sagt -en aning chockad  


Massor av roliga saker fick jag. Alla perfekta "Linda-saker". Choklad, Miranda-nalle och rosa blommor -mer Linda än så blir det aldrig.


 

 

Jag fick också lite skönhetsprodukter -nu för den "mogna kvinnan"    och en flaska vin och av Hanna, en fin tavla hon gjort själv...


 

Jag tycker hon fångade Sotas uppsyn så underbart bra   Helt klart dolda talanger hos vår fina Hanna!! Denna gjorde mig så glad!


Champagne -Bollinger, självklart -serverades med skål för 30-åringen och sen blev det middag med vin, följt av kaffe och tårta. Oj, vad det hade fixats för lilla mig!! Och jag hade ingen aning.


Så fick jag fira min dag med några av de människor som är betydelsefulla i mitt liv. Och i tankarna alla de som inte kunde vara med. Jag är djupt rörd över all kärlek och allt arbete för att göra dagen så speciell!


Vi hade så trevligt och tiden gick så fort -snart var klockan över 12. Halv två kom vi oss isäng och fick 3 timmar välbehövlig sömn innan vi skulle upp och öppna dagis. -kan jag säga- kändes det att jag fyllt 30!


 
 
Ingen bild

Mimmi

24 juni 2011 12:43

Oj...vilken 30-års dag de blev ändå för dig...va kul med många överraskningar av nära o kära!!! :-) jag tatuerar mig till 30-års dan,o så va ja i umeå hos syrran o fira sen :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 10 mars 2013 16:00

Vi var där :) Sen dansade jag hela natten!

Av Linda - 26 september 2012 15:48

Får jag, får jag, fååår jaaag?????

Av Linda - 25 september 2012 21:06

Man kan ha massor av kul på en lekplats. När barnen är hemma och sover, då tar jag och hundarna över sandlådor och rutschkanor. Vi hoppar, klättrar och åker kana. Vi springer och gungar och rensar kattbajs ur sanden (hundarna -inte jag!) Och så s...

Av Linda - 21 september 2012 07:32

...att öppna dagis. Och det är mysigt att det är fredag. ...

Av Linda - 19 september 2012 21:40

Började ösregna när jag och Skrotet promenerade från Dagis 1 till Dagis 2. Stora tunga droppar från mörk himmel. När vi kom ut ur skogen kom solen fram, så stark att den bländade oss när den speglade sig i nyfyllda vattenpölar. Det var vackert....

Ovido - Quiz & Flashcards