Alla inlägg under februari 2009

Av Linda - 9 februari 2009 22:23

Jobbade inatt så dagen har varit rätt lugn. Pratat med Sara några timmar i telefon...konstigt att tiden kan gå så fort trots att inget jätteviktigt avhandlas.... Var ute en sväng med hundarna på dagen, solen var framme och alla otäcka snötunga moln hade försvunnit. Det tackar vi för -att skotta är inte kul.


Innan jobbet åkte jag förbi hos Madde. Hon hade städat garderoben och hade en ordentlig hög med kläder som hon inte ville ha kvar. En del var prislappen fortfarande kvar på....det här med impulsköp.... Gick igenom högen och tog väl det mesta, en hel sopsäck full blev det. Så imorgon efter jobbet blir det att prova och se vad som passar och vad som får kila vidare till myrorna. Inte illa att ha vänner som Madde :) Åsa var också hos Madde ikväll och jag fick mysa med liten bebis.


Julia och Ixa spenderar natten hos Emma, och blir kvar där imorgon också. Emma saknade vovvarna och ville ta med dom till stallet, så när dom kommer hem lär dom ju vara lite trötta. Och det är man alltid tacksam för när man jobbat och är trött och sliten :)

Av Linda - 8 februari 2009 11:26

Lördag morgon vid halv fyra tog jag taxi in till busstation för att därifrån bege mig mot stockholm och arlanda. Hemresan gick över förväntan. Fick sitta nån timme på arlanda, men Sara hade skickat med mig en bok så den tiden gick fort.



Väl hemma blev jag mött av Uppfödartanten...så skönt det kändes att vara hemma då :) Vi åkte hem till Lena där jag fick lunch. Madde kom med Julia, som visserligen blev glad att se mig, men när hon hälsat var det bara Madde som gällde....matte svartsjuk.... Ixa var glad att se mig också, men när Lena började med maten parkerade hon sig så att hon noga kunde följa köksbestyren. Jag var iaf glad att se hundarna, tänk att man kan sakna nån så mycket. När man lever med hund är man ju van att aldrig vara ensam, att alltid ha nån runt benen, nån som pockar på uppmärksamhet eller lägger huvudet i ens knä.


Sebbe och Lina kom förbi också. roligt att se Lina igen :) Jag blev sittande hos Lena till halv fyra, då fick jag skynda mig hem för att hinna bli klar till kvällens fest.



God mat och goda vänner, en perfekt lördagkväll. Eftersom jag vid det laget led av allvarlig sömnbrist så blev det ingen alkohol....och ögonlocken började hänga vid bolibompatiden....Så det blev en tidig kväll för mig, men vi hann boka in datum för nästa fest och då ska jag vara piggheten själv.


Erica, Madde, Lena, Mari, Åsa och Lina.


Trots tröttheten var jag tvungen att prata lite med Sara när jag kom hem. Jag halvsov i luren till tretiden inatt, då hade jag varit vaken runt 34 timmar... tror ni att jag somnade ganska fort eller??

























































































































































































































Av Linda - 6 februari 2009 19:01

Igår fick jag se Norrköping. Gick runt i flera stora gallerior, hyrde film och gick in i Norrköpings lilla tebod. Köpte tre olika tesorter, två röda och ett grönt chai.


Spårvagn -så exotiskt för en norrlänning :)


Kolla in P-huset -där skulle jag vilja köra...


Åt en supergod räkmacka på fik innan vi åkte tillbaka till Hageby där Sara bor. Kvällen spenderades framför TV:n, vi såg två skräckfilmer -även om den ena fick oss att skratta så vi skrek....och en dansk komedi som var hysteriskt rolig. Men det kanske berodde på att klockan var "mitt i natten". Filmen hette iaf Nynne -se den och döm själva. Jag har då ont i magmusklerna idag iaf :)


Inatt påbörjar jag hemresan. Åker härifrån vid halv fyra, buss in till Stockholm och sen flyget hem till Umeå. Imorgon blir det sen att sova några timmar innan kvällens fest. Och gosa med hundarna förståss.....saknar...

























































Av Linda - 5 februari 2009 12:40

Jaha så har man varit i Norrköping i två dygn. Har inte sett så mycket av stan ännu, ska ut en sväng senare i eftermiddag. Men det jag har sett är fint -och framför allt varmt :) Ingen iskyla, ingen meterhög snö, man kunde nästan tro det är vår...


Resan ner gick bra, trots att jag var inblandad... :) Brukar ju alltid vara spännande när jag åker nånstans, men denna gång gick allt enligt planerna. Inga förseningar och inget problem med bagage eller att hitta rätt. Så stolt över mig själv :)


Saknar mina vovvar...men det känns tryggt att veta att dom har det bra. Pratade med Madde och hon ville visst behålla Julia :) Ixa har roat sig hos uppfödar-Lena, hon tuggar kartonger...snacka om att känna sig som hemma :)



Av Linda - 2 februari 2009 14:58

Trots låg motivation (från min sida) så går träningen framåt. Apporten som vi fastnat på ordentligt är nu nästan klar, nu kan hon sitta vid sidan, ta föremålet och hålla. Det som behöver tränas på är störning...


Läggande under gång är också i stort sett klart. Där behöver jag bara träna med störning, utöka avståndet och tiden. Lätt som en plätt ;)

Samma gäller för ställande under gång. Och jag måste träna avslut på båda (för tillfället belönar jag stående/liggande, för att inte få samma problem som med Julia, som sätter sig innan kommando)


Inkallningen har vi tränat en del också, där är det i stort sett bara ingången som kan jobbas med. Och att hundrackarn ska sitta kvar varje gång förståss :)


Tandvisningen sitter så där känner jag mig 99% säker. Platsliggningen är ju bara att nöta, nöta och nöta. Det tar sig säkert -hon är duktig. Vi är uppe i 2½ minut så det är bara att öka avståndet.


Molnet på en annars ljus himmel heter linförighet.Där går det lååångsamt framåt....kan ju bero på att detta är mattes "tråk-moment". Visst är det snyggt när det sitter -men innan man når dit! Så jag får väl ta mig i kragen och börja träna på det vi inte kan.... 


Det var väl första klassens alla moment tror jag -eller har jag glömt nåt? Kanske det blir tävling i vår ändå :)

Av Linda - 1 februari 2009 14:49

Solen har återvänt till Norrland! Nu finns det hopp för våren :) Naturligtvis var vi tvungna att gå ut och njuta av det fina vädret. Med oss på promenad fick vi grannens hund, så det blev full fart.



Tänk så mycket lättare allt känns bara för att solen är framme och himlen är blå...


När jag lämnade tillbaka lånad hund bjöds jag på te och fick hålla liten Melker. Man kunde nästan tro att han var hundvalp så fort som han växer :) När det var dags för blöjbyte passade jag på att smita -det finns ju trevligare saker att pyssla med när solen skiner :)


Ikväll ska jag träffa en kompis som jag inte sett sen jul. Det ska bli riktigt kul, men jag missar kvällens kurs :( Den här veckan har jag lyckats dubbelboka hur mycket som helst...jag som alltid kollar kalendern hundra gånger innan jag bokar in nåt... Nu är denna kompis också rätt upptagen, så det är svårt att hitta en tid som passar båda. Dessutom är hon "icke-hundmänniska", vilket gör att man inte ses så ofta. Det blir ju lätt så, hundvänner tränar man ju med och går på utställning med och tävlingar och allt möjligt kul. Ikväll blir det minimalt med hundsnack -såna vänner behövs också :)

















































Ovido - Quiz & Flashcards