Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 24 mars 2009 11:58

Vaknade till nyheter om husförsäljningen. Inga goda sådana dock... Ännu en spekulant har meddelat att dom inte har fortsatt intresse, så nu har vi gått från två spekulanter till inga alls... Lite svårt att hålla kvar den positiva synen, men jag får göra så gott jag kan. Det är ju snart vår och då kanske fler människor tinar fram? Här är ju så oerhört vackert på vår och sommar... Blir bara så oerhört less på att hoppas i flera veckor på spekulanter som är sååå intresserade och verkligen vill ha huset, först måste dom bara sälja sitt eget boende och ditten och datten. Så blir det inget till slut och så är man tillbaka på noll :(


Ännu en gång ber jag änglarna samla sina styrkor och hjälpa mig så gott det går. Skicka en seriös människa hit som köper huset så jag kan börja mitt liv!












Av Linda - 23 mars 2009 23:16

Ikväll var vi hos Malin och Ida. Vi "mattar" hade massor att prata om, hundarna (som alla är av det kvällströtta slaget...) hälsade som snabbast på varandra innan dom la sig till ro.


Så trött...


Julia försöker med allt för att få smaka muffins....


Ett försök att få med hela gänget på en bild -det gick inte. Så det blev bara jag, Malin och Ida...


Nu ska jag prata med Sara innan jag kryper ner för natten ;)







































































































Av Linda - 23 mars 2009 15:32

Hade oerhört svårt att komma igång imorse. Allt kändes bara så hopplöst och tråkigt och instängt... Så då tog jag mina underbara små monster och gick en promenad -det finns inget som får depp-tankar att släppa så som en promenad i skogen.


Så här glad blev Ixa av skogsluften :)


Julia hamnade som vanligt på efterkälken....


Om man är lite torr i mun kan läppen fastna lite :) (Kolla in framtänderna -tandställning kanske???)


Julia har äntligen kommit ikapp :)


Nu ska ni inte tro att lilla Lullan var så pigg idag att hon klättrade upp på denna enormt höga kulle alldeles själv...nädå, matte fick minsann assistera :) Snacka om arrangerat....


För att göra det hela lite mer intressant valde vi att ta "stor-vägen" hem. Inte något vi gör alltför ofta då bilarna kör så himlastormande fort...Men nu när vägen är bar får man ju bra grepp -så varför inte -bra träning.


Lite nervöst var det när det kom bilar bakifrån....


Ja, man får ha tungan rätt i mun när man är ute på stora vägar :)


Att gå i koppel längs vägen gick så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas. Svårast var det att gå förbi grannen som hade alla sina 5 (?) hundar ute och dom kom springande till staketet och skällde ut oss. Ixa blev så glad och till sig så hon höll på att dra ner mig i diket. Lille skutt -hon sa inget :) Fick lov att ta tag i Ixa för att lugna ner henne, men sen kunde vi fortsätta utan problem.


Ja, så nu är jag på mycket bättre humör och redo att möta dagen (eller det som är kvar av den...) Vi ska träna lite lydnad och sen ikväll ska vi åka och hälsa på Malin och Ida. Så ska jag förstås ringa min underbara flickvän som fick sig en släng av mitt dåliga humör...varför gör man så??































































































































































































































































Av Linda - 22 mars 2009 22:51

Ibland så känns det som om livet helt står still

och just det man är i är inte det man vill


Man känner sig så svag, så vilsen och så feg

så känns det till den dag man vågar ta ett steg


Då öppnas nya vägar och man får perspektiv

Och plötsligt kan man se hur man vill ha sitt liv.


Och när man blickar bakåt, när man har fått distans,

så ser man att det svåra var källan till en chans.


Siv Andersson

Av Linda - 22 mars 2009 14:42

Idag har M varit här. Tanken var att vi skulle åka bort med skräp, men med tanke på min onda rygg skjuter vi det på framtiden. Istället gick vi igenom lite verktyg och annat smått och gott -det verkar aldrig ta slut....otroligt hur mycket saker man kan samla på sig på några år!! Det går iaf långsamt framåt och man kan börja ana ett slut.


Försökte träna Ixa ute på plan idag. Problemet var bara att plan numera fungerar som isbana....Vi halkade runt där uppe en stund innan jag gav upp och tränade inne istället. Fast det blev rätt läckra lägganden i halkan :) Vi kämpar på med linförigheten, fast jag tränar fritt följ...men det är ju bara ett koppel som är skillnaden. Tycker hon går bättre i fritt följ. Hon har så svårt att samla ihop sig, speciellt i koppel.


Så har jag möblerat om i bilen idag också. Ångrade mig ännu en gång och satte tillbaka den stora buren, men tog bort mellanväggen. Jag tyckte att den lilla buren var lite för liten för Ixa och Julia sitter ju aldrig där bak numera....bortskämd som hon är. Nu gäller det bara att få Ixa att inse hur mycket bättre det blir för henne, hon har ju så svårt att hoppa in i den buren...


Ikväll ska jag se Wipeout. Linda med sin elaka humor skrattar så hon gråter åt detta underbara program. Ja, jag vet -jag är hemsk! Men det är som dom säger -skadeglädjen är den enda sanna glädjen :) Jag som sällan fastnar för TV-program är helt såld, en hel timmes asgarv -jag kommer leva för evigt :)

Av Linda - 21 mars 2009 17:01

Igår kväll träffade jag tjejerna på TC för att äta gott och snacka bort en stund. Eftersom jag är hundvakt i helgen kunde jag inte stanna så länge, och det var mycket nytt som skulle avhandlas :) Idag flyttar Madde norrut och imorgon går flyttlasset söderut för Mari. Jag kommer att sakna er :(

Men vi ses ju i april -alltid en liten tröst...


Mari, Åsa, Erica och Madde.


God mat var det och inte speciellt dyrt. Tråkigt att inte kunna ta ett glas vin till...men jag var ju tvungen att köra hem så det fick bli coca-cola.


Idag har jag och hundarna tagit det lugnt. Vi var ute på en promenad i skogen och lyssnade på vårfåglarnas sång (varifrån kom dom??). Så har vi suttit ute på altan och solat lite, varmt och skönt var det ute. Ixa har roat sig med sin kompis Scarlet, som är här till ikväll. En riktig mys-lördag har det varit :)





































Av Linda - 19 mars 2009 23:41

Ja, Ixa fick ju hoppa in för Julia idag, eftersom lillan löper... Hon skötte sig riktigt bra, även om det märks att man har en annan hund i kopplet. Mycket mer drag, mer liv och rörelse, mer energi och arbetsvilja -ja, mer att jobba med helt enkelt. Vi tränade i grupp, mycket kontakt, mingelövningar och en "hiss-övning" -man klämmer in sig flera personer med hundar i litet utrymme.... Sen fick jag tid att träna lite tävlingslydnad också, och trots stort störning gick det riktigt bra :) Vilket gjorde mig oerhört lättad, för tidigare idag när vi tränade hemma hade Ixa helt plötsligt glömt bort hur läggandet går till...?


Det vi kommer lägga ner mest tid på nu är linförigheten, den bara måste vi ta tag i...matte tycker det är sååå trist.... Men vi har kommit en liten bit på väg så nu får jag rycka upp mig och fixa till det!

Av Linda - 19 mars 2009 13:19

Blev tvungen till att ta en värktablett -modell starkare- igår kväll. Efter att doktorn hade varit och tryckt på ryggen blev det bara värre och värre...det är inte värt att gå till läkare!! Känslig som jag är blev jag tröttare än tröttast, värktabletten fungerade som rena sömnpillret och jag sov så gott och så länge så nu känner jag mig som en ny människa :) Ont gör det lite fortfarande, men det får jag väl tåla när jag var så dum att jag åkte kana nerför trappen....


Ikväll blir det styrelsemöte med flatklubben. Jag och Annika ska ta upp vad vi gick igenom i Stockholm och sen blir det väl lite snack om vårens kurser. Sen åker jag till forslunda för allmänlydnadskursen. Idag får Lullan inte vara med dock, för hon löööper :( Så då får Ixa skärpa till sig och låssas va allmänlydig idag -så jag slipper skämmas...Skämt åsido så går det nog bra, det ska bli kul att ta med henne.


Nu ska jag gå ut och träna lite tävlingslydnad med "svarta faran". Ska väl försöka ta och uppdatera nån dag, det börjar ta sig :)

Ovido - Quiz & Flashcards