Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 18 mars 2009 15:47

Var klantig nog att ramla i källartrappen, eller studsa nerför kanske är en mer korrekt beskrivning. Jag hann tänka ganska mycket under de sekunder det tog innan jag landade längst ner....vad händer om jag bryter nåt och inte kommer upp? Undrar hur länge jag blir liggande då?? Väl nere blundade jag en lång stund och kände försiktigt efter att allt funkade, ont gjorde det förståss, men inga benpipor stack ut :) Tittade upp och fick se fyra undrande bruna ögon plira ner på mig och blev lite full i skratt -trots smärtan. Så nu är jag blåslagen och har ont både här och där, värst är rygg och arm och lite ont i huvudet, men jag lär överleva. Att det ska vara så svårt att ta sig nerför en trappa.... Jag är så klantig!


Har varit hos Lena och tittat på dom nya underverken, nio små söta puppisar :) Fick äran att vara valpvakt nån timme medan Lena gjorde ärenden och jag tog uppdraget på största allvar. Satt och tittade och tittade och kunde aldrig titta mig mätt på dom små :)





Så har jag pratat med lillasyster Tina idag. Nu har nedräkningen börjat, bebisen bör komma när som helst nu. Undrar, undrar vad det blir....


































Av Linda - 16 mars 2009 16:09

Över en vecka sen sist....ursäktar mig med att jag haft fullt upp med livet. Har varit hos Sara i Norrköping och en tur till hennes familj i småland. Saras syster har två barn, så jag fick snusa bebis :) Så har jag åkt tåg och buss och flyg och kännt mig vilse i pannkakan i stockholms myller.... Nog känns det att man är en "småstadstjej"....


Saras systerson, så söt och snäll :)


Det var kul att träffa Saras familj, alla var så snälla och dagen blev helt perfekt. God mat och många skratt -precis som det ska vara.


Lördag morgon åkte jag vidare upp  mot hufudstaden igen....ve och fasa, för denna gång skulle jag bli tvungen att resa från cityterminalen till upplands väsby... Efter några mindre missöden gick det bra och jag hann fram i tid till flatklubbens sektionsmöte som började elva. Dagen blev lång men innehållsrik och mycket värdefull. Vi fick träffa styrelsemedlemmar från andra sektioner och utbyta erfarenheter och jag måste nog säga att jag lärt mig en hel del under helgen. På söndagen var det sedan årsmöte och efter det tog vi oss ut till Arlanda för hemresa.


 Foto: Emma Fällman


Det var oerhört skönt att komma hem och få hämta mina små monster. Lulia hade börjat löpa under helgen, trots att det nog inte gått nån nöd på henne hos Emma så var hon glad att se mig. Även Ixa var glad att se sin gamla matte igen, trots att hon fått spendera en hel vecka hos favoriten Lena :) Kanske kan det bli för mycket av det goda? Väl hemma kröp vi ner i sängen och myste fram till halv tio idag...vi var nog rätt trötta allihop :)









































































Av Linda - 8 mars 2009 00:20

Sommar....idag har det varit milt ute, solen satt på en klarblå himmel och dripp-droppandet fortsatte från tak och rännor. Var ute på promenad i skogen vid fem-tiden, pannlampan i fickan -för visst skulle det snart bli mörkt? Men hann hem medan ljuset ännu fanns -så härligt att få längre dagar igen! Så ja, sommar...nu längtar jag!


Taget på Åland sommaren 2008


Längtar till Åland och stugan, till bad i havet och ljumma nätter. Längtar efter bastubad och solstolar, tidiga morgnar och sena kvällar. Sol, värme, kärlek och skratt. Nu har vintern bedövat länge nog -jag vill ha sommar!


















Av Linda - 6 mars 2009 19:13

Idag har vi tagit det lugnt, matte har jobbat så vi sov lääänge. Sen var vi ute på promenad i skogen.


Ska börja packa i helgen, åker ju till norrköping på måndag...längtar. Ixa ska vara hos uppfödartanten så henne går det ingen nöd på. Antar att hon skulle längta hon också om hon visste vad som väntar.... Julia ska vara hos Emma, pratade med henne idag och hon ser fram emot att få skämma bort liten terrier. Jag antar att det blir långa promenader och långa sovmorgnar -om Julia får välja :)


Nu får helgen gå fort så att det blir måndag och jag får träffa Sara igen. Som tur är lär jag har fullt upp, jag jobbar hela helgen och på söndag är det kurs med Ixa. Den tid som blir över får gå till hundar, packning och sömn :)



Av Linda - 6 mars 2009 19:09

Igår var det fjärde tillfället på min och Julias allmänlydnadskurs. Julia har inte börjat löpa än...något försenad....Så det blev till att genomlida ännu en skräckfylld gång -även om det gick lite bättre igår. Nu börjar hon ju liksom förstå att alla dom fula schäfrarna inte tänker äta upp henne...


Vi tränade gå fint/inte dra i koppel. Problemet var bara att även denna gång vägrade lilla Lulia att dra en endaste liten gång, så vi travade bara fram och tillbaka, fram och tillbaka.... Sen tränade vi lite inkallning och jag använde boll och annan hund som störning. Det gick bra, även om lite långsamt -är ju ingen direkt fart på henne för tillfället.


I det stora hela var jag mycket nöjd, det är bra för Julia att tvingas inse att världen inte är så farlig som hon tror. Det var tom lite svansviftande igår :)

Av Linda - 5 mars 2009 13:30

Jag har fått tid för jobbintervju i norrköping!!! Håller tummarna så jag blir blå!! Nästa vecka på onsdag eller torsdag eftermiddag kommer jag att få chansen till ett jobb. Visserligen "bara" ett semestervikariat, men det är alltid en början.


Idag är jag hundvakt åt grannens Scarlet -Ixas bästaste vän. Så det är full fart inne som ute...för att undvika större skador på inredningen spenderar dom två vännerna den mesta tiden ute på gården. Dom ser ut som två snögubbar efter att ha mulat varandra i djupsnön. Julia vill slippa se eländet så hon är inne med mig -hon blir bara förbannad på buset och skäller ut dom, men blir ständigt nonchalerad.


En lugn stund mitt i buset...






































Av Linda - 4 mars 2009 17:30

Husvisning idag....nu har vi två spekulanter som är mycket intresserade och vill köpa huset! Nu måste det väl ändå lossna? Jag försöker att inte känna mig alltför glad, men lite försiktigt hoppfull är jag...Jag håller alla tummar och ber till högre makter, låt det äntligen bli sålt så framtiden kan börja.


Även om jag vet att jag kommer sakna tystnaden och naturen här ute, så är jag numera mycket positiv till att flytta in till stan med två hundar. Kanske för att stan numera är Norrköping -och inte Umeå. Och kanske för att jag nu har någon att flytta till, som gör mig så glad att alla bekymmer som må tänkas komma på vägen känns obetydliga. Nu har jag ju varit på botten ett tag -det bara måste gå uppåt härifrån!



Av Linda - 4 mars 2009 12:17

Gårdagens långpromenad bjöd på överraskningar, hela sju stycken faktiskt. Vi hade bestämt oss för att prova på skoterspåret i skogen, jag och hundarna. Det visade sig att grannen -Kattis, 5 welshar och en golden också kommit på idén, så vi slog följe med dom. Ixa var överlycklig och visste inte till sig -vem leker man med när det finns så många att välja på :) Julia var kanske inte lika munter, hon trampade på i egen takt ett tiotal meter efter oss...


På kvällen åkte vi och hälsade på Malin och Ida. Det visade sig att Malin är hundvakt åt en Leonberger -Troja. Stor som en ponny var hon... Ida och Ixa såg ut som myror brevid Troja, för att inte tala om Julia...


Ixa, Troja, Ida och Julia


Idag blir det till att städa igen, för ikväll är det husvisning. Så tänkte jag ta och träna lite lydnad med Ixa också. Det har mest blivit träning inomhus den senaste tiden. Nu tänkte jag passa på att träna ute när solen är framme och kylan har släppt sitt tag.























Ovido - Quiz & Flashcards