Alla inlägg den 8 januari 2009

Av Linda - 8 januari 2009 16:51


Julias tårta -gjord på köttbullar, leverpastej, skinka och annat gott.

Mums!


Julia fyller 3 år idag och det ska naturligtvis firas! Matte och Ixa sov några timmar på dagen eftersom matte jobbat natt. Julia var hos M, men kom hem vid två-tiden. Då klev matte upp och gjorde tårta och tog fram paket. Matte hade köpt lite människo-fika också, hon påstod att tårtan inte dög....konstigt :)  



Sen skulle det öppnas paket, vilket var extra roligt eftersom "pest-syrran" Ixa inte fick nåt...hihi...



I paketet fanns en boll som vi lekte med en stund -"pest-syrran" Ixa fick inte vara med.....hihi....


Så nu har mattes "Lille skutt" blivit stora damen, vart tar åren vägen? Som tur är ska Julia leva tills hon blir 16 -minst. DET har hon lovat :)

Av Linda - 8 januari 2009 16:31

Tomten var snäll med Ixa, hon fick många paket och stooora också. Julen firades hos familjen i Finland, och (den riktiga) tomten tog sig tid att dela ut klapparna. Ixa var mest intresserad av att öppna, såfort det var klart var hon redo för nästa klapp. Inte fören på kvällen -när alla klappar för länge sedan var öppnade och tomten gått hem -hade hon tid att gå igenom sina nya saker.


Av mattes lillasyster (som hjälpte tomten med julklappsköpen....) fick hon en stoor apa, som piper på alla tassarna och trycker man honom på magen så låter han ungefär som en brunstig älg. Apan var definitivt årets julklapp och skulle sen visas upp och stoltseras med när vi kom hem till Julia (som blev grön av avund....). Julia hade spenderat julen med M och hade fått egna julklappar. Men det kunde ju inte förnekas att denna apa var något av det häftigaste hon sett, så stor att hela den lilla terrier-kroppen var tvungen att anstränga sig till max för att kunna flytta den.


Men apan är Ixas, och även om Julia får låna ibland, så är detta numera Ixas bästaste vän. Ibland pussas och kramas den på -och ibland ska den dödas...Sån är vänskapen :)


Ixa börjar i överläge....



...plötsligt gör apan ett utfall....


 ...som Ixa lyckas avvärja, men apan bara skrattar....


..Ixa hämnas genom att bita hårt i tassen så apan piper till....


...Ixa får dåligt samvete och pussar bort det onda :)


Av alla leksaker Ixa har (och hon har många....lite bortskämd...) är apan den bästa. Ixa sänder ut ett tack till mattes lillasyster -och hoppas att hon hjälper tomten nästa år också, för det är hon ju så bra på :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards