Alla inlägg den 16 januari 2009

Av Linda - 16 januari 2009 19:15

Var hos Lena och tränade lite lydnad -trots kylan. Vi började utomhus, jag körde ställande...igen. Det går ju så bra hemma, jag vill att det ska börja fungera med lite störning också! Första passet backade jag ordentligt, och det gav resultat för vi klarade 100%. Sen gjorde jag det lite svårare och rörde mig 1-2 steg från henne, sen tillbaka innan jag klickade. Det var lite svårare, fick sluta då vi inte nådde 80% :( Kan ju också ha berott på att det var en hund i nåt grannhus som skällde oavbrutet och Ixa blev väldigt störd av det. Hon började se "monster" överallt....


Sen gick vi in och drack lite te och funderade över fram- och motgångar. Så blev det platsliggning inne, vi kom upp i 2 minuter och det var ett framsteg. Däremot så fick jag ge dk för läggandet varje gång, så då tränade vi det istället. Där blev det 80% på en gång -lyckat!

Vi provade på apporten lite också, men det har stått stilla där ett tag. Nu har jag bestämt mig för att gå tillbaka till klicker på det momentet igen, det fungerade ju på Julia och det känns bättre för mig. Så vi börjar om.


Innan vi åkte hem tränade vi två pass ställande till utomhus. Nu hände det grejer =) Jag tror det blev 100% på första och 80% på andra passet. Det kändes säkert och bra, så jag är supernöjd.



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards