Alla inlägg under februari 2011

Av Linda - 15 februari 2011 07:04

Det blev en tidig start på dagen. Skjutsade Susanne till centralen halv 5, sen åkte jag direkt till Farsta och gymmet. Parkeringen var tom...vilket var bra, då kunde jag parkera precis utanför dörren. Det var mörkt i gymmet -det är lampor som går på när man rör sig därinne. Konstigt att hela gymmet var mörkt, trots att det stod flera par skor i stället....Snabbt in i tjejernas omklädning, dit kommer man bara med kortet. Och bara om man är tjej -förstås. Därinne kände jag mig trygg.


Men sen ska man ju ut i gymmet också.... Ingen idé att sitta i omklädningsrummet ju... Snabbt jobbade fantasin fram några skumma, otäcka, testosteronstinna killar som stod därute och väntade på mig.... Var tvungen att ringa Susanne för att våga ta mig ut. Snabbt in i tjejernas gym -även dit kommer man enbart med kort.


Började jogga, efter ungefär 15 minuter släcktes lamporna utanför tjejgymmet, det ser man för dörrarna är av frostat glas. Tryggt tyckte jag, nu var jag ensam. 5 minuter senare slogs dom på igen...vilket betydde att någon rörde sig därute. Någon testosteronstinn kille med mord på hjärnan....


Vad är det för fel på min fantasi??!! Jag tittar ju inte ens på skräckisar, jag är ju en romantisk komedifilm-tjej!


Uppehöll mig därinne så länge jag hade tid, i tryggheten bakom den låsta dörren. Sprang 35 minuter, gymmade en halvtimme, stretchade.... Men sen var jag ju bara tvungen att gå ut. Vid detta laget var klockan halv 7, det kändes tryggt. Nu har vanligt folk vaknat -vilket betyder att mördare och banditer går och lägger sig...eller??


För säkerhets skull ringde jag Susanne igen, som fick "följa" mig in på tjejernas. Och faktiskt, nu fanns det några killar därute. Fast så värst farliga såg dom inte ut...


Nä, nog med spänning för idag. Dags att gå till jobbet :)

Av Linda - 14 februari 2011 19:27

Idag var Globen röd -alla   -ns dag röd. Det såg jag när jag körde min vackra och väldigt nyvakna sambo till jobbet imorser. Klockan halv 5. Det är okristligt tidigt att börja jobba...


Strålande väder idag -om än aningens kallt. Min grupp (full av ridgebacks...) kunde inte gå alltför långt, kramp i de "små" tassarna....blev bara en 45 minuter, sen gav vi upp... Men tog en tur med mina egna på lunchen -ingen kramp där inte! Riktiga norrlänningar ;)


Tränade lite halter med Ixa på lunchen. Det går framåt. Jag har världens smartaste (och mest tålmodiga) flat! Ska filma senare i veckan.


Nu börjar "halv åtta hos mig" -gayvecka. Måste ses! Tjing!


(Fortfarande rökfri!!!)

Av Linda - 13 februari 2011 16:21

Idag blev det mest att träna halter. Fick stor hjälp av Anne -det var ett tag sen jag hade nån som "var på mig" angående mina axlar (eller övriga tics min kropp bjuder på i lydnadsträningen....) Det är värdefullt att träna med nån som petar och inte ger sig -trots att jag blir enormt frustrerad (på min egen svekfulla kropp).


Så dagens att tänka på: Sluta rör på dom förbannade axlarna!!! Och stanna upp lite innan halten så Ixa hinner med. Inte fösa runt henne i vänster halten!! Och sluta rör dom förbannade axlarna!!!!


Vi tränade också ställandet och det gick bra. Måste dock tänka på när jag kommenderar ställandet, för hon har börjat stanna av sig själv på ett visst avstånd.... Är jag så enformig??


Platsliggningen gick strålande idag -är så stolt över hennes framsteg! Är nu helt dold och längsta idag var ca. 2½ minut. Värt att träna tillbakagången dock, hon är lite osäker på om hon ska ligga kvar.


Och självklart nötte vi lite på rutan också. Hon tycker den är sjukt rolig, men om hon har förstått exakt var i rutan hon ska befinna sig -det är jag inte så säker på...


Jag är då väldigt nöjd med dagens träning. Och med en underbar promenad hem i solskenet :)






Av Linda - 13 februari 2011 10:14

Dagens morgonrastning bjöd på nåt alldeles speciellt. Jag tänkte släppa ut dom på baksidan så dom fick springa av sig lite i snön. Båda hundarna rusade runt husknuten, tvärvände och kom tillbaka. Ixa skuttade sådär som hon gör när hon vill ha sin boll. Inget konstigt med det -förutom att hon inte brukar be om bollen på baksidan, där finns så mycket annat spännande att roa sig med. Jag tog upp bollen och kastade den, samtidigt som jag lät handen dyka ner i fickan för att fiska upp en godis åt liten terrier, som studsat upp på mitt ben för att be om en.


Sen tittar jag mot Ixa som jagar efter bollen -vid detta laget hade jag själv hunnit runt husknuten. Och vad ser jag?? Jo, 3 rådjur som skuttar bort från oss -ca 20 meter bort.... fattade jag -hundarna hade ju sett dom och kom till mig för att skvallra!! När jag kastade bollen gjorde jag det rakt mot rådjuren. Trots att det satte fart på djuren så var Ixa bara fokuserad på sin boll. Och Julia? Ja, hon var så nöjd med att titta på de flyende djuren medans hon lät godisbiten rulla runt på tungan :)


Kvar stod jag och kände mig sååå stolt och överväldigad -vilka duktiga hundar jag har!! Och vilken start på dagen!! Hundarna hade för länge sen glömt dom där rådjuren och strosade runt, Julia skällde lite på en granne som hade fräckheten att vistas ute på sin tomt, Ixa försökte smygäta fryst kattbajs -ja så var stunden borta och allt återgick till det normala...

Av Linda - 12 februari 2011 16:23

Nu har vi varit ute i det fina vädret. Först en promenad till dagis, där jag tränade hundarna -lite större ytor än här hemma...



Det är helt underbart ute, känns nästan lite norrländsk vårvinter :)


 

Sol och klarblå himmel, några minusgrader och massa snö -man kan inte låta bli att känna sig lite glad :)


Träningen gick rätt bra. Susanne filmade lite idag, kul att se hur det ser ut "utifrån". Här är en liten film på Julia...



Musiken är på i bakgrunden, men detta är inte vårt program. Vi är ännu på "prova oss fram -stadiet". Det märks att Julia är lite otränad, hon blir snabbt trött men hon tycker det är sjukt kul. Har ingen aning om vilka moment vi ska lägga in i programmet....eller hur vi ska få flyt i det... Men kul har vi ;)


Ixa fick träna på rutan lite, utanför dagis. Dagens störningar var fyra fyllegubbar som gick förbi och snurrade runt i vår ruta. Alla tyckte Ixa var så fin och så lydig -ett av uttrycken var "stenpli du har på hunden". Allt hon gjorde var att sitta vid min sida och tålmodigt vänta på att gubbarna skulle passera.... Sen var det lite annat folk som gick förbi också, varav vissa var tvugna att locka på henne -men den gick inte hem ;)


Sen filmade Susanne fria följet så att jag skulle få se hur det ser ut. Jag har så jäkla mycket dumheter för mig!!!


Först körde jag med extern belöning (torkad oxstrupe) men hon hade så svårt att fokusera då, ville mest ha koll på belöningen som låg lite för nära. Så det blev belöning från mig istället -då gick det bra.


Så underbart tycker jag att se hur hennes svans går hela tiden -det ser ju inte jag "uppifrån". Sen känner jag ju självklart att hon tycker det är kul -även om hon var en aning ofokuserad idag. Sen var jag ju lite nervös också, konstigt det där hur nerverna åker på bara för att kameran kommer fram....


Sista filmen är en inkallning med ställande. Här gör matte Linda dundertabbe...


Tjuvstart på Ixa (vilket aldrig brukar ske -vad hände nu??) och vad gör jag?? Jo, jag kallar in!!! Självklart skulle jag ha stannat henne och gjort om...men, men -det är bara att slå sig själv i huvudet och se glad ut när hon kommer in för belöningen ;)


Det är så lärorikt att kika på hur man gör när man tränar sina hundar. Så mycket som blir fel och vilka tokigheter kroppen hittar på utan att jag tänker på det!! Jag fattar inte att mina hundar förstår vad jag säger??!!

Av Linda - 12 februari 2011 10:15

Vaknade upp till strålande sol och klarblå himmel över gnistrande snö. Kan inte bli så mycket bättre början på en helt ledig lördag :)


Har tagit en lång mysmorgon, dragit oss länge i sängen, ut med hundarna på baksidan en stund, sen lång frukost med tända ljus och radion på. Nu blir det ett avsnitt av favoritserien medan frukosten sjunker ner, sen ut i solen på en långis. Tänkte också träna lite freestyle med Lullsan och lydnad med Ixa.


Detta kan bli en riktigt bra dag :)

Av Linda - 11 februari 2011 19:21

Efter en rolig, snöig, halkig, spännande, gosig och alldeles, alldeles underbar dag på jobbet, så blev det helg till slut. Älskar alla dom där hårtussarna (och den nakna också), men visst är det skönt att få va lite ledig ibland ändå :)


Jag och vacker sambo har kockat ihop en lasagne, som gottar till sig i ugnen för tillfället. Till maten blir det "Let´s Dance" -om Susanne får välja... Och jag? Jag är nöjd om jag bara får krypa upp i soffan och vara nära dom jag älskar, alla de mina som gör mitt liv till det bästa och mig till den lyckligaste.


Om nu bara våren kunde komma också.... ;)




Av Linda - 11 februari 2011 07:46

Det dyker upp några kunder iaf, trots snökaos. Fick just veta av några kunder att inget i Bandhagens centrum är öppet, bara vi och fiket. Tunnelbanan går fortfarande inte, inga bussar heller, och Ica är stängt!! Hur sjukt är inte det, när en mataffär inte öppnar i tid??


Om lite snökaos stannar stockholm, undrar vad som skulle hända om det blev krig??

Ovido - Quiz & Flashcards