Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 13 januari 2009 15:39

Ja, nu har jag äntligen tagit tag i detta med träning....Vi har möjlighet att genom jobbet träna billigt på ett urval av ställen i stan. Det var bara att välja ett och ringa chefen...Jag har funderat ett bra tag, behöver verkligen träna för att stärka ryggen och hålla min skada i armen under kontroll. Och nu är det bestämt, chefen skulle skicka kortet idag så nu finns det inga ursäkter längre. Har tänkt försöka hinna med 2 pass i veckan. Kanske är att vara lite väl positiv just nu, men om några veckor kanske livet har saktat in så jag får mer tid. Och nu när det är ute på bloggen så måste jag ju släpa mig dit -även om det tar emot :-) När jag väl kommer in i det så vet jag att jag kommer att behöva träningen, men innan jag nått dit....



Av Linda - 12 januari 2009 21:57

Hade tänkt träna uppe på parkeringen där det är skottat och upplyst, men det hade inte Ixa tänkt. Vet inte vad det är med den platsen, ingen av hundarna fungerar där. Det är bara snus i backen och ögon på allt utom matte. Gick in på gården istället och tränade inkallning och ställande, då gick det mycket bättre. Fotgåendet däremot är det lite si och så med, undrar om jag ska ta en liten paus från det så poletten får tid att ramla ner??  

Har döpt ställandet, inga svårigheter där -Ixa fattade det på en gång. Så nu går vi vidare med det momentet... Kan röra mig en bit ifrån henne och hon står kvar.

Tränade också platsliggning och snabba lägganden. Riktigt kul nu när hon faktiskt hänger med och FÖRSTÅR vad jag vill :)


Min hund är helt fantastisk :D

Av Linda - 12 januari 2009 17:30

Mycket att fixa innan flatklubbens (umeåregionen) årsmöte som är nu på torsdag. Som utbildningsansvarig måste jag hitta duktiga instruktörer som har tid att hålla kurs i vår -ett inte helt lätt jobb.... Själv har jag lovat klubben att hålla en allmänlydnadskurs, så det är klart, men nog vore det roligt att ha nåt mer att erbjuda sina medlemmar! På onsdag är det kurs med eva-karin igen. Jag har hunnit träna rätt mycket, det känns som om det går framåt :) Men det är klart -lite mer träning måste jag trycka in nånstans i kalendern.... Sen har vi tid på banken och tid med ny mäklare i veckan, plus att jag har personalmöte och lite annat smått och gott. VARFÖR måste allt hända samma vecka?? 


Annars är jag på mycket gott humör för tillfället. Känner mig positiv och glad och ser ljust på framtiden. Men nog är det tur att jag har hundarna, för jag som gillar att prata skulle ju dö om ingen fanns som kunde lyssna. Och det finns väl ingen bättre att prata med än en hund -ingen som avbryter och man har alltid rätt :D 

Av Linda - 11 januari 2009 22:06

Vi hade besök av Malin och Ida idag. Tog en skogspromenad och sen drack mattarna te och pratade. Ida kollade igenom tjejernas leksaksförråd och hittade en favorit. Mina tjejer var ju så otroligt oartiga att dom gick och la sig efter promenaden, ingen tanke på sin gäst alls.... Men Ida verkade inte ta illa upp :)



 Alla tre tittar åt samma håll :)


 Ida i gul väst och Ixa i orange.


Om man lyfter på örat hör man bättre....


Tog en sväng förbi M och fick se hur snyggt det har blivit i hennes nya lägenhet. M bjöd både hundar och mig på middag -det var trevligt! Sen såg vi "Bones" innan vi vände hemåt igen.

Av Linda - 10 januari 2009 17:33

 


Julia och Ixa brukar ibland få sova hos Emma. Det är roligt, för då får man följa med till stallet på morgonen -och leka med hästarna :) Emma har tagit kort på tjejerna, och dom var så fina så jag är ju bara tvungen att lägga ut dom på bloggen!




Jag skulle tro att bilderna på Julia är från hennes första lydnadstävling, kortet på Ixa är kanske från stallet??

Tack Emma, för fina bilder!




















Av Linda - 10 januari 2009 15:53

Kanske är det den stora förändringen som ger mig sån städmani, kanske är det ett sätt att slippa känna. Men städat blir det hur som helst, överallt och om igen. Under tiden lyssnar jag på musik, Nightwish, Björn Afzelius, Cher -allt åker in i CD-spelaren.


M var förbi på förmiddagen för att hämta lite mer saker. Även hon känner av förändringen (ja -hon- jag skrev inte fel...). Det är en stor förändring att gå från en till två, men att gå från två till en -det är nog mycket svårare. Ensamhet kräver styrka. Har man levt länge tätt inpå en annan människa och funnit tryggheten där, kan det vara svårt att hitta den styrkan igen. Man formas efter varandra så mycket att man i en separation kan ha svårt att veta vad som var vi och vad som är jag. Tycker jag om färgen grön, eller var det från början en kompromiss?? Helt plötsligt måste man hitta sig själv igen. En skrämmande tanke, att inte riktigt veta vem man är och vad man tycker om.



Av Linda - 9 januari 2009 22:09

Så var dans-säsongen igång. Kan inte påstå att jag är nåt direkt "fan" av programmet, ser det när andan faller på och jag har tid. Faktiskt ser jag inte speciellt mycket på TV alls, förutom på jobbet. Men kvällens program var riktigt kul -kanske för att jag är övertrött???


Hann med att träna båda hundarna lite också. Försökte träna Ixa utomhus, men jag vet inte riktigt vad det var med henne idag. Hon nosade i backen, tittade och lyssnade på allt utom mig -vilket inte kan vara mycket, vi bor ju för katten i skogen!! Tålamodet ligger ju inte på topp -trött som jag är- så jag bytte hund...snopet Ixa... Julia var mycket mer på och vi körde lite lägganden, apport och fotgående. Gick riktigt bra, kanske dags att börja kolla efter fler tävlingar?? Sen fick Ixa ett försök till -nu inomhus- och det gick bättre. Började döpa ställandet och tränade lite apport.


Nu MÅSTE jag hoppa i säng, innan jag kommer in i andra (eller hundrade) andningen :) God natt!

Av Linda - 9 januari 2009 19:11

Oj, oj vad jag var trött inatt på jobbet! Hann bara sova 3 timmar igår -med kalas och allt... Kände mig ändå rätt pigg när jag kom till jobbet, hade med mig en tjock, spännande bok som jag "jobbat" på sen jul. Så jag satte mig att läsa, och läsa, och läsa. Klockan 4 tog boken slut -tror ni det är nåt bra på TV den tiden på dygnet?? Som tur var hade jag lite pappersarbete jag kunde sysselsätta mig med tills dagpersonalen kom.


Hem och sova -3 timmar igen. Vakar av så jag måste vända dygnet. Nu har jag alltså på två dygn sovit totalt 6 timmar -jag är lite tjött :) Tog en sväng in till stan för att lämna igen böcker på bibblan, kolla rean och handla lite mat. Jojo, KOLLA rean skrev jag, men det blev nog lite mer än kolla är jag rädd. Hittade en ny väska som jag köpte, ett bra köp då min gamla väska numera är genomskinlig på sina ställen. Sen blev det lite smink också, visserligen bara sånt jag var i "behov" av, men det kostar ju... Väl hemma igen efter 2½ timme, hundarna hade varit vänliga nog att "göra" en överraskning till mig. Dom hade gått igenom pappersåtervinningen -och flisat den i min säng. Oj vad jag skrattade -INTE! När jag fått mina blöta pussar tog dom varsitt ben, som låg på samma ställe som jag lämnat dom innan jag for till stan. Då var det så dags att tugga ben!


Kvällen blir lugn, stannar hemma och ser Let's dance, myser med tjejerna i soffan och dricker några kannor te. Imorgon blir det bio och fika på stan.

Ovido - Quiz & Flashcards